Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka från Körsbärsdalen

 
  • Serverar: 1 portioner
Skriv ut

Körsbärskaka är gott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175°.
  2. Blanda grahamsmjöl, vetemjöl, bakpulver och socker i en bunke. Skiva i matfett och blanda i vatten. Nyp ihop till en deg och tryck ut den i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter, till en jämn botten samt ca 2 cm upp på kanten. Lägg körsbär i ett jämnt lager på pajbottnen.
  3. Rör ihop matfett och socker tills det blir poröst. Vispa i ägg och grädde. Rör ned vetemjöl blandat med bakpulver och kardemumma. Bred smeten över körsbären, strö över flagad mandel och grädda kakan mitt i ugnen ca 40 minuter. Servera med vispad grädde.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.