Smält matfett och låt det svalna. vispa ägg och socker pösigt
och tillsätt matfett och filmjölk. Blanda kakao, bakpulver och mjöl. Mosa bananerna. Rör ner mjölblandningen och bananerna i smeten och grädda i smord bröad långpanna.
I 175, 30 - 40 minuter. Sikta över florsocker.
Undrar hur du tänkt med ordet långpanna? För mig är en långpanna en stor plåt med kanter. Men smeten räckte inte alls till en långpanna, om jag hade brett ut den i hela hade det blivit kanske en halv cm tjockt lager smet och jag antar att inte det är meningen? Ska det vara en liten långpanna kanske? Bra med förtydligande i receptet i så fall. God kaka iaf! Fast den blev lite tunn ;)
/carina
Ullaseg10 januari 2013
Instämmer helt! En GOD banankaka som jag har gjort i decennier... Nu är barna stora, men kakan går hem även idag... och nu även hos barnbarnen.
Undrar hur du tänkt med ordet långpanna? För mig är en långpanna en stor plåt med kanter. Men smeten räckte inte alls till en långpanna, om jag hade brett ut den i hela hade det blivit kanske en halv cm tjockt lager smet och jag antar att inte det är meningen? Ska det vara en liten långpanna kanske? Bra med förtydligande i receptet i så fall. God kaka iaf! Fast den blev lite tunn ;) /carina
Instämmer helt! En GOD banankaka som jag har gjort i decennier... Nu är barna stora, men kakan går hem även idag... och nu även hos barnbarnen.