Snabbt och enkelt gör du denna kaka med de goda smakkombinationerna björnbär, ingefära och äpple.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
Smöra och bröa en avlång form, ca 1½ liter.
- Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Lägg i tärnat smör och rörsocker och nyp ihop med fingrarna till en smulig deg. Blanda det rivna äpplet samt ingefäran med de uppvispade äggen. Vänd ner äggblandningen i smuldegen och arbeta ihop till en fast smet. Smeten ska bli kompakt, nästan som en deg.
- Vänd försiktigt ner björnbären i smeten, spara några till garneringen. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar. Täck den med aluminiumfolie om den börjar bli för brun. Låt kakan svalna.
- Rör ut saften från björnbären med florsockret. Häll glasyren över kakan och garnera den med björnbär.
Publicerat den
13 augusti 2015
Liknande recept
Skriv kommentar