Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med björnbär, ingefära och äpple

 
  • Serverar: 10-15 portioner
Skriv ut

Snabbt och enkelt gör du denna kaka med de goda smakkombinationerna björnbär, ingefära och äpple.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader. Smöra och bröa en avlång form, ca 1½ liter.
  2. Blanda vetemjöl och bakpulver i en bunke. Lägg i tärnat smör och rörsocker och nyp ihop med fingrarna till en smulig deg. Blanda det rivna äpplet samt ingefäran med de uppvispade äggen. Vänd ner äggblandningen i smuldegen och arbeta ihop till en fast smet. Smeten ska bli kompakt, nästan som en deg.
  3. Vänd försiktigt ner björnbären i smeten, spara några till garneringen. Fördela smeten i formen och grädda kakan mitt i ugnen i 50-60 minuter. Känn efter med en sticka om kakan är klar. Täck den med aluminiumfolie om den börjar bli för brun. Låt kakan svalna.
  4. Rör ut saften från björnbären med florsockret. Häll glasyren över kakan och garnera den med björnbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.