Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med kardemumma och mandarin

 
  • Serverar: 12-14 portioner
Skriv ut

Saftig kaka med friska och fräscha mandarinklyftor i smeten. Mandarin och kardemumma är en ljuvligt god kombination.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Häll av juicen från mandarinklyftorna i ett glas (används till glasyren). Skär klyftorna i små bitar, spara en klyfta till glasyren. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
  3. Blanda mortlad kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl. Rör ner mjölblandningen, filmjölk och mandarinbitar i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form,23-24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den kallna i formen.
  4. Glasyr: Blanda ihop florsocker, mandarinjuice och en mosad mandarinklyfta till en glasyr.
  5. Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.