Saftig kaka med friska och fräscha mandarinklyftor i smeten. Mandarin och kardemumma är en ljuvligt god kombination.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 grader.
- Häll av juicen från mandarinklyftorna i ett glas (används till glasyren). Skär klyftorna i små bitar, spara en klyfta till glasyren. Vispa smör och socker pösigt i en bunke. Tillsätt äggen och vispa en stund till.
- Blanda mortlad kardemumma, vaniljsocker, bikarbonat och mjöl. Rör ner mjölblandningen, filmjölk och mandarinbitar i smeten. Häll smeten i en smord och bröad form,23-24 cm i diameter. Grädda kakan längst ner i ugnen i 35-40 minuter. Låt den kallna i formen.
- Glasyr:
Blanda ihop florsocker, mandarinjuice och en mosad mandarinklyfta till en glasyr.
- Bred ut glasyren över kakan och låt den stelna.
Publicerat den
21 november 2014
Liknande recept
Skriv kommentar