Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med kokosglasyr

 
  • Serverar: 1 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Jättegod!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Smält matfettet. Låt det svalna.
  2. Vispa ägg och socker ljust och poröst.
  3. Blanda mjöl och bakpulver.
  4. Tillsätt matfett, mjölblandningen och grädden till äggblandningen. Rör snabbt samman allt till en jämn smet.
  5. Häll smeten i en smord och bröad form med raka kanter och löstagbar botten.
  6. Grädda kakan i ugn vid 200° i ca 30 min. Den ska inte vara helt genomgräddad.
  7. Blanda under tiden alla ingredienserna till glasyren i en kastrull. Låt det hela få ett uppkok.
  8. Häll glasyren över den varma kakan. Grädda ytterligare ca 15 min, eller tills den är färdig och har fått vacker färg. Lossa den försiktigt från formen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.