Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kaka med rött i

 
  • Serverar: 90 portioner
Skriv ut

Mör snittkaka med bittermandelsmak.

Ingredienser

Instruktioner

1. Blanda smör, socker och ägg. Gärna med elvispen. 2. Tiilsätt bittermandeloljan och vetemjölet blandat med hjorthornssaltet. INTE KARAMELLFÄRGEN. 3. Lägg degen i en skål och låt vila i kylen över natten. Degen är lös i koncistensen. 4. Tag fram degen ur kylen ca. 1 timme före utbaket så den blir lite mjukare. 5. Tag 1/5 (ca. 3 hg) av degen och färga den röd, (mängd ?)med karamellfärgen. Dela den i 9 delar. 6. Dela resten av degen i 9 delar, som rullas ut till längder, ca 40 cm långa, som plattas ut (gärna med brödkaveln) ca. 4 cm breda. 7. Rulla ut de 9 röda degbitarna och lägg dem på de utkavlade längderna. 8. Vik ihop längderna över de röda så att det inte syns något rött. 9. Lägg längderna med skarven neråt på plåten och platta till längderna lätt. 10. Pensla med uppvispat ägg och strö över med pärlsocker (lagom mängd, kanske det blir en näve?). 11. Grädda i ca. 150-170 grader i ca. 15-20 minuter tills de börjar få färg. 12. Längderna flyter ut och "vips" så är det röda innuti kakan. 13. Skär sedan längderna varma i ca. 3 cm sneda bitar. 14. Variation: Man kan ta vilken färg man vill på karamellfärgen, grön, gul...

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.