Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakdeg

Vem har inte slickat skålen efter kakbaket när man var liten? Kakdegen är ju faktiskt i stort sett lika god som den färdiga kakan (om inte godare!), så varför inte fokusera på att göra en riktigt smarrig kakdeg som äts direkt istället för att grädda den i ugnen? Det kommer garanterat att bli en ny helgfavorit hos hela familjen. Prova också att göra kakdegsglass, som helt enkelt är en glass med bitar av kakdeg i, eller varför inte göra familjefavoriten chokladbollar på nytt sätt – kakdegsbollar! Sätt dem på en pinne och du har fått ett perfekt tillbehör på barnkalaset!


I en stor bunke blandar du smör och farinsocker till en ljus och fluffig kräm. Rör ner vaniljsockret. Gradvis tillsätter du mjölet och mjölken, rör väl om efter varje tillägg. Rör ner chokladen och va...

1 h
60

Sätt ugnen på 175 grader. Blanda mjöl, bakpulver och salt i en skål och ställ åt sidan. Rör ihop smält smör, farinsocker och socker i en annan skål. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa...

15
14

1. Vispa smöret tills det är luftigt, tillsätt florsocker och muscovadosockret, vispa i 3-4 minuter. 2. Knäck ned ägget i smörblandningen och vispa i ca en minut 3. Rör ned mjöl, hälften av valnötte...

40 min
20
11

Ugn 200 grader. Jag gör alltid kakdegar med elvisp. Så jag börjar med att röra margarin och socker, tillsätter resterande ingredienser, kör med elvispen ett tag. Dela degen i 3 delar (om den är...

7

Rör smör,socker,sirap och vaniljsocker. Blanda mjöl, bakpulver och kryddor. Tillsätt mjölblandningen och arbeta ihop en smidig kakdeg, tillsätt ev. lite extra mjöl om degen känns kladdig. Rulla...

50
6

Rör ihop degen och tryck sedan ut den i en smord och bröad form med löstagbar kant. Skala äpplen och skiva dem, lägg på kakdegen. Vispa ihop vaniljkrämen och häll den sedan över äpplena. Grädd...

1 h
6
4

1. Smält smöret. Rör ihop smör, råsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljsocker, ägget och äggulan och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. 2. Blanda mjöl, bikarbonat och salt i...

2 h 30 min
15
3

Smält smöret. Rör ihop smör, farinsocker och strösocker i en skål. Häll i vaniljpulver, ägget och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda mjöl, bikarbonat, stött kardemumma och sa...

40 min
25
3

Smält smöret Blanda sedan ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en fin kakdeg. Blanda sist i chokladknapparna....

20 min
35-40
2

Sätt ugnen på 175 grader. Rör smöret och socker poröst. Blanda samman de övriga ingredienserna till en kakdeg. Forma till kulor som trycks ut på plåten med bakpapper under. Grädda i mitten av ugne...

30
2

Ugn: 200 C Vispa ägg och strösocker pösigt. Rör ner det avsvalnade smöret. Blanda vetemjöl och bakpulver och rör ner i smeten. Tryck ut smeten i smord eller bakplåtspappersklädd rektangulär bakfor...

2

Finhacka valnötter och hacka pistagkärnor i valfri storlek. Blanda nötterna med resterande torra ingredienser. Blanda i smöret (osmält) och rör till en kakdeg. Om du väljer att ha choklad i degen så h...

40 min
8
1

Arbeta snabbt ihop mjöl, Hermesetas lättströ, vaniljsocker och margarin tills blandningen liknar brödsmulor. Knåda försiktigt kakdegen tills ingredienserna har blandats ihop ordentligt. Ställ i kylen...

18

Rå cookie dough deg Smält smöret Blanda sedan ihop alla ingredienser utom chokladknapparna till en fin kakdeg. Blanda sist i chokladknapparna. Använd kakdegen i bland annat i glass, muffins, soc...

1 h 30 min
16-18

Fyllning: Koka quinoan tills den är riktigt mjuk. Det är viktigt att den är mjuk så det inte blir en grynig konsistens. Låt quinoan svalna. Lägg quinoan i en mixer tillsammans med kakao, arrakessens...

1 h
10

Blanda de övre 7 ingredienserna i en skål och blanda till en jämn smet. Smöra och bröda en långpanna och bred ut kakdegen jämnt. Blanda sedan de 4 nedanstående ingredienserna till en glasyr och bre...

30

Lägg alla ingredienser i en matberedare och arbeta snabbt ihop till en deg. Tänk på att inte lägga smöret längst ner i matberedaren, börja med någon annan ingrediens. Eller arbeta samman alla ingr...

30 min
45

Blåbärssylt: Börja med att lägga blåbären i en kastrull tillsammans med grädde och sötning. Mosa blåbären med en sked. Låt stå på svag värme tills det tjocknar (ca 20 minuter). Rör om då och då. Meda...

40 min
10

Rör socker , vaniljsocker och rumsvarmt smör. Arbeta in mjölet till en porös kakdeg. Dela degen i 4 delar och rulla ut längder och lägg dem i rad på kortsidan av plåten, alla 4 rullarna får plats....

30-40

Rör socker och rumsvarmt smör poröst med elvisp. Blanda i havregryn, mjöl och bakpulver. Grovhacka chokladen och nötterna och rör även ned dessa. Gör en kakdeg, gör rullar och skär upp i bit...

1 h
65

Blanda kakdegen. Koka ihop fyllningen, ska bara koka upp. Tryck ut kakdegen i aluminiumformar. Lägg tre nötter i varje och ca en tsk av fyllningen. Gräddas i 15 minuter i 200 grader....

1 h 30 min
40

Vispa smör, socker, farinsocker och vanilj fluffigt. Blanda i äggen, ett i taget. Häll i salt och bikarbonat. Blanda i mjölet lite åt gången tills du har en smidig kakdeg.Vänd ner chokladen. Klä en...

45 min
20

Sätt ugnen på 175 grader. Smält smöret, häll i en skål med farinsocker och socker rör om. Häll i vaniljsocker, ägg och äggula och vispa ihop allt så det blir lite lätt och fluffigt. Blanda havre...

15 min
15

Ugn 200º. Vispa smör och socker pösigt. Blanda mjöl och kakao och rör sedan ner i smörsmeten, rör om till en smidig kakdeg. Rulla till 3 stycken fingertjocka rullar som plattas ut till ca 3,5 cm...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.