Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakdeg

Vem har inte slickat skålen efter kakbaket när man var liten? Kakdegen är ju faktiskt i stort sett lika god som den färdiga kakan (om inte godare!), så varför inte fokusera på att göra en riktigt smarrig kakdeg som äts direkt istället för att grädda den i ugnen? Det kommer garanterat att bli en ny helgfavorit hos hela familjen. Prova också att göra kakdegsglass, som helt enkelt är en glass med bitar av kakdeg i, eller varför inte göra familjefavoriten chokladbollar på nytt sätt – kakdegsbollar! Sätt dem på en pinne och du har fått ett perfekt tillbehör på barnkalaset!


Fyllning: Koka quinoan tills den är riktigt mjuk. Det är viktigt att den är mjuk så det inte blir en grynig konsistens. Låt quinoan svalna. Lägg quinoan i en mixer tillsammans med kakao, arrakessens...

1 h
10

Blanda de övre 7 ingredienserna i en skål och blanda till en jämn smet. Smöra och bröda en långpanna och bred ut kakdegen jämnt. Blanda sedan de 4 nedanstående ingredienserna till en glasyr och bre...

30

Vispa smör, socker, farinsocker och vanilj fluffigt. Blanda i äggen, ett i taget. Häll i salt och bikarbonat. Blanda i mjölet lite åt gången tills du har en smidig kakdeg.Vänd ner chokladen. Klä en...

45 min
20

Blanda vetemjöl, bikarbonat och salt i en bunke. I en annan bunke blandar du socker, farin, smör och ägg. Rör ned vaniljsocker. Vänd ner i vetemjölsbunken och arbeta ihop en slät fet kakdeg. Hacka och...

30 min
12
6

Ugn 180 grader. Mördeg: Nyp samman ca 2 dl av vetemjölet med det rumsvarma smöret och socker i en bunke. Arbeta samman ingredienserna med händerna. Tillsätt äggulan och resten av mjölet. Degen ska...

10-15
5

Kakdegen Vispa smöret tills det blir krämigt, tillsätt lite socker i taget. Vispa vitt och pösigt. Vispa 25 g ägg och häll i lite i taget. Blanda mjöl och bakpulver, sikta. Blanda i mjölet och bakpul...

3 h
5
3

Sätt ugnen på 180 grader. Rosta hasselnötterna i en torr stekpanna cirka 10 minuter och gnugga sen bort det mesta av skalet i en torr handduk. Riv skalet på apelsinen. Vispa smör, farinsocker, v...

2

Smält choklad och smör tillsammans i mikron eller i vattenbad. Låt svalna lite. Blanda ihop mjöl, bakpulver och salt. Vispa ägg och socker pösigt. Tillsätt chokladblandningen och vaniljextraktet,...

20
1

1. Vispa smör och råsocker fluffigt. Rör i ett ägg. Blanda i mjöl, havregryn, bakpulver och salt. Hacka Fazer Ögon Lemon Lime Choklad och blanda den i degen. 2. Rulla in kakdegen i plastfilm till...

20
1

Lakritssås: Låt farinsocker, sirap, grädde, salt och lakritspulver puttra i en kastrull på låg medelvärme i ca 5 minuter. Den ska tjockna och bli trögflytande, men tänk på att den sätter sig när de...

12

Tillagning: Smörj en form, gärna 20x20, lagg i bakplåtspapper och smöra även detta. Börja med botten, smula sönder kexen noga, smält smöret och blanda. Låt svalna en stund och blanda i den hackade...

2 h
10-12

Rör ihop alla ingredienser till kakdegen och rulla till rullar. Ställ kallt minst 30 min. Skär rullarna i skivor, ca 0,5 cm tjocka. Grädda i 175 C tills dom fått lite färg, ca 10-12 min. Låt kakorna...

20-30

Blanda kexsmulorna med smöret och tryck ut i en liten långpanna klädd i bakplåtspapper. Grädda i mitten av ugnen på 160 grader i ca 6 minuter. Förbered kakdegen genom att vispa smör, farinsocker, s...


Kör havregryn i en matberedare till fint mjöl. Tillsätt övriga ingredienser och kör så det blandas. Tillsätt olja, ägg och dadlar och kör till en välplanerad kakdeg. Rulla till bollar och lä...

30 min
4

Blanda ihop allt till kakdegen och klicka ut knappt en matsked i varje form. Grädda på nedersta falsen 10 minuter tills de fått lite färg. Under tiden kokar du ihop fyllningen och häll sedan lite i...

1 h
60

Ugn 175º. Rör smör och socker poröst. Tillsätt ägget. Blanda korinter, hackad mörk choklad, vetemjöl och bakpulver, och rör ner i smeten. Klicka ut degen på plåtar med bakplåtspapper, med ett p...


Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smör och farinsocker fluffigt. Tillsätt resterande ingredienser och rör till en jämn och fin kakdeg. Rulla degen till 20 små bollar och lägg dem på en plåt med ba...

20

Smält smöret och låt svalna. Rör ihop alla ingredienser till kakdegen och forma ca 60 kulor som läggs på bakpappersklädda plåtar. Grädda mitt i ugnen i 190 grader i 13-16 minuter. Tänk på att k...

60

Värm ugnen till 200 grader och smörj en bakplåt med kant. Lägg bären i en skål med syltsockret och låt det dra en stund. Lägg alla kakingredienser i en annan bunke och blanda väl tills smeten bliv...

1

Sätt ugnen på 175°. Mal mandeln och rör samman den med smör och socker till en porös massa. Vispa ned ägg och blanda i mjöl till en kladdig deg. Ansa och skär rabarbern i tunna skivor. Blanda dem...

1

Glass: Vispa samman äggulor, socker och vaniljsocker fluffigt. Tillsätt sedan mjölken och blanda väl! Vispa grädden till ett hårt skum. Blanda med resten av ingredienserna och blanda väl. Häll över...


Blanda hallon, strösocker, rödvin och svartpeppar i en kastrull och låt koka upp. Koka under omrörning i cirka 10–12 minuter. Blanda sedan ner pektinet enligt föreskrift och koka kraftigt i en minut u...

30-35

Blanda jordgubbarna med färskpressad citronsaft och socker till sylten och låt stå i ett par timmar eller över natten. Häll över i en kastrull. Värm försiktigt och rör om tills sockret löst sig. Koka...

15

Ugn 175º. Arbeta hastigt samman ingredienserna till kakdegen så den blir smidig. Lägg i kylskåp. Vispa äggvitorna med sockret till en hård maräng. Tillsätt citronaromen i slutet av vispningen oc...

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.