Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakdeg

Vem har inte slickat skålen efter kakbaket när man var liten? Kakdegen är ju faktiskt i stort sett lika god som den färdiga kakan (om inte godare!), så varför inte fokusera på att göra en riktigt smarrig kakdeg som äts direkt istället för att grädda den i ugnen? Det kommer garanterat att bli en ny helgfavorit hos hela familjen. Prova också att göra kakdegsglass, som helt enkelt är en glass med bitar av kakdeg i, eller varför inte göra familjefavoriten chokladbollar på nytt sätt – kakdegsbollar! Sätt dem på en pinne och du har fått ett perfekt tillbehör på barnkalaset!


Ugn 175º. Arbeta hastigt samman ingredienserna till kakdegen så den blir smidig. Lägg i kylskåp. Vispa äggvitorna med sockret till en hård maräng. Tillsätt citronaromen i slutet av vispningen oc...


Hacka samman ingredienserna för kakdegen och arbeta dem till en deg. Lägg degen i frysen i cirka en timme. Låt glassen mjukna. Hacka geishan och kakdegen i småbitar och häll ner dem i glassen. Se t...


Blanda alla torra ingredienser utom chokladen i en matberedare. Smält kokosoljan och mosa bananen med en gaffel och tillsätt tillsammans med vaniljextrakt i de torra ingredienserna. Blanda i chocolate...

10

Sätt ugnen på 200 grader. Vispa smöret med farinsocker och vaniljsocker. Tillsätt ägget och vispa. Blanda de torra ingredienserna (ej chokladen) och arbeta in mjölblandningen i smörsmeten. Avsluta...

15

Sätt ugnen på 200 grader. Muffinsen: Smält smöret och blanda i mjölken. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Rör försiktigt i smörblandningen i äggsmeten. Blanda de torra ingredienserna och vänd...

12

Mixa samman ingredienserna till kakdegen i en matberedare. Forma 8 små kakor, för en grop i mitten i varje kaka. Tummen duger bra. Mosa ihop ingredienserna till sylten med en gaffel. Fyll håle...

8

Börja med jordnötssmöret. Kör jordnötterna några sekunder i en mixer eller i matberedare tills de är grovt hackade. Ringla i oljan och eventuellt en aning salt. Kör i ca 30 sekunder. Sätt ugnen på...

20

Ger 18 kakor Värm ugnen till 175 grader. Blanda samman avsvalnat smör, sirap, socker och ägg i en stor bunke. Sikta ner de torra ingredienserna i smörblandningen och tillsätt kanderad ingefära och...


Skala, tärna och hacka päronen fint. Blanda dem med vattnet i en liten kastrull. Tillsätt socker och riven färsk ingefära och sjud tills päronen har mjuknat och det hela har tjocknat. Gör kakdegen...


Vispa smör och florsocker till ett vitt skum. Blanda mjöl och maizena och sikta ner i smeten. Dela kakdegen i två delar och lägg i varsin bunke. Blanda snabbkaffet med vattnet och blanda ner i en...

45 min
1-50

Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.