- Serverar: 20 portioner
- Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut
Vegetariska, smakrika och mjölkfria pizzabullar
Instruktioner
- Smält margarinet i en kastrull, häll i mjölken och värm till fingervärme. Smula i jästen och häll i salt och socker. Rör om tills jästen löser sig. Tillsätt ägget och 11 dl av mjölet. Arbeta till en smidig deg. Tillsätt mer mjöl om det behövs.
- Låt degen jäsa i 30 minuter. Bland under tiden ihop ketchupen och chilisåsen. Hacka chilin i så små bitar som möjligt och bland ner i såsen.Ta quornbitarna och skär ner dem i något mindre bitar.
- Sätt ugnen på 225°.
- Arbeta degen därefter på mjölad yta. Dela degen mitt itu. Kavla ut degen till två rektanglar, ungefär 5 mm tjock.
- Bred på tomat/chilisåsen på rektanglarna, men lämna 1 cm fri på ena långsidan. Strö på champinjoner, ost och krydda. Rulla ihop som en rulltårta.
- Skär rullen i 2 cm tjocka skivor. Lägg på bakplåt att jäsa i 15-20 minuter. Pensla med ägget. Strö också på ost och krydda, om så önskas.
- Grädda mitt i ugnen i 8-10 minuter.
- Servera bullarna varma.
Publicerat den
22 september 2009
Liknande recept
Skriv kommentar