Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kakor med rött i

(1 kommentar)  
  • Serverar: 80 portioner
Skriv ut

Mums

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda smör, socker och ägg. Tillsätt bittermandeloljan och vetemjölet, blandat med hjorthornssaltet. Lägg degen i en skål och låt den stå i kylen över nattan. Degen är lös.
  2. Ta ca 1/5 av degen och färga den röd. Dela den röda degen i 8 delar. Dela resten av degen i 8 delar. Rulla ut degbitarna till 40 cm långa längder. Platta till de ljusa rullarna och lägg de röda längderna ovanpå. Rulla ihop och lägg med skarven neråt på en plåt. Pensla med uppvispat ägg och strö över hackad mandel.
  3. Grädda i 150-175 gr. ugnsvärme i 15-20 min. Skär genast i sneda bitar.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • soccermum 5 december 2010

    När jag var liten bakade jämt mamma dessa till jul! Jättegoda om man gillar mandel :-P

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.