Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kål och köttfärsgryta

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Nyckelhålsmärkt. Har provsmakat den här grytan på Maxi i Falun och den smakade bra!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och hacka lök och vitlök. Ansa och strimla purjolök och kål. Stek all lök och köttfärs i oljan. Blanda ner kålen och låt steka med några minuter.
  2. Blanda ner soya, vinäger och råsocker och koka cirka 5 minuter. Smaka av med peppar och eventuellt salt.
  3. Servera grytan med potatis, rårörda lingon och bröd.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • Lilloo 22 februari 2009

    Jag gjorde denna maträtt förra veckan då jag också hade ett sådant reklamblad... Tyvärr smakade det inte alls bra...

  • BrittSmevold 5 oktober 2009

    Bytte ut purjon mot vanlig lök och det gick bra. Tycker att det blev gott och grytan uppskattades av matgästerna. En bra vardagsrätt och vi kommer att göra den igen.

  • aattaa 19 april 2010

    Gjorde denna gryta till middag igår och den blev mycket uppskattad.Kommer att göras igen , vi älskar vitkål.Fem stjärnor från mej.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.