Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasapaj med fläskfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Här är en maffig, matig paj med mycket gott i.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Arbeta samman mjöl och smör i en matberedare eller för hand. Tillsätt vatten och kör tills degen bildar en boll. Svep in i plastfolie och låt vila kallt 30 min.
  2. Kavla eller tryck ut degen i en pajform, 26 cm i diam. Nagga botten med en gaffel och förgrädda pajskalet mitt i ugnnen 10 min.
  3. Skär fläskfilén i tunna skivor. Halvera tomaterna. Ansa och tärna paprikan. Riv osten. Vispa samman ägg, crème fraiche och mjölk. Rör ner sweet chili-sås, timjan, salt och ost. Häll smeten i pajskalet. Lägg i fläskfilé, tomater och paprika.
  4. Grädda pajen i nedre delen av ugnen tills fyllningen stelnat i 30-40 min. Ungsvärme 225 grader

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.