Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasbiffar med bacon

(10 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

köttfärs biffar som lagas i ugnen. Smarrigt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda först färsen med ägg, potatismjöl, mjölk och sedan med salt, peppar, senap, hackad lök och smulad mejram el basilika. Forma till 8 biffar, ca 2 cm tjocka. Lägg en bacon skiva runt varje biff och lägg dem tätt på ett smort ungsäkert fat. Sätt in fatet mitt ugnen 25-30 min i 225 gr. Täck varje biff med riven ost när ca 10 min återstår av stektiden.
  2. Vill man ha en god sås till dessa biffar så häll på ca 2 dl grädde och 3 msk senap efter 10 min, och låt detta koka med de återstående 20 minuterna i ugnen.
  3. Severa med poatis klyftor och fetaost sallad

Liknande recept

Kommentarer (10)

  • nillanc 21 november 2009

    Jättegott och enkelt och snabbt fixat! Skönt att slippa steka på spisen. Jag serverade hemlagat potatismos till.

  • EmmiEmmi 4 januari 2010

    MUMS! Dom var Jättejättegoda! Jag serverade med ugnsrostade morötter och sallad. 5a i betyg.

  • ingemoa 15 januari 2010

    Har precis gjort kalasbiffar med bacon.Uppskattades väldigt av familjen. Det kommer jag att göra flera gånger och så enkelt.

  • halen6966 15 januari 2010

    Kul att ni alla gillade rätten Helén

  • Heisjo 18 april 2010

    Jättegott Perfekt mat till hela familjen, passar alla smaklökar. Har en liten som inte äter senap, gjorde biffar till henne utan såsen och det slank ner utan svårigheter:-)

  • halen6966 9 juni 2010

    Tack för kommentaren, ursäkta att jag dröjt! Mvh Helén

  • josefini 1 oktober 2010

    Fantastiskt gott !!! Tack för ett recept som kommer att återkomma.

  • badluckangel 3 maj 2011

    Detta var de godaste biffarna jag någonsin ätit. Kommer helt klart in bland favvisarna :) Blandade i 2 små rårivna morötter i smeten också, det blev kanon. Tack så mycket för ett smarrigt recept :) Mvh/ Maria

  • Taty_l 7 februari 2012

    Det här receptet gillar jag hemskt mycket!!!!

  • sabj 28 mars 2012

    Gott! Jag stekte biffarna en stund i en stekpanna först, för lite mer stekyta. Sedan gjorde jag såsen i stekpannan medan biffarna efterstektes i ugnen. Tack för ett gott recept!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.