Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasbröd

 
Skriv ut

Det perfekta knytisbrödet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär smöret i tunna skivor och lägg det i en bunke. Tillsätt grahamsmjöl, 6 dl vetemjöl, salt, socker och jästen delad i mindre bitar. Värm vattnet till fingervärme, 37º. Tillsätt vattnet. Arbeta degen kraftigt tills den känns smidig. Täck degen med en handduk och låt degen jäsa till dubbel storlek ca 30 min.
  2. Tillsätt solroskärnor eller oliver och arbeta in dem i degen. Ta upp degen på mjölad arbetsbänk. Dela den i 6 delar. Forma till runda bullar och rulla sedan ut dem till längder på ca 30 cm vardera. Lägg 3 längder med 5 cm mellanrum på en plåt med bakplåtspapper. Lägg de resterande 3 längderna tvärs över och fläta in dem. Låt jäsa övertäckta i 30 min.
  3. Sätt ugnen på 250º.
  4. Pensla med uppvispat ägg eller filmjölk. Strö över solroskärnor. Ställ in plåten i nedre delen av ugnen. Sänk temperaturen till 225º och grädda ca 15 min. Låt kallna på galler.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.