En underbart god och lite ovanlig bulle, med både kanelfyllning, vaniljkräm och blåbär.
Den är ganska komplicerad med olika fyllningar, men den är väl värd att göra!
Instruktioner
Blanda alla ingredienser till vaniljkrämen i en kastrull. Koka till en fin kräm. Häl över den i en skål. Låt kallna och ställ den sedan i kylskåpet.
Kör ingredienserna till deg 1 i maskin ca 8 min. Låt jäsa till dubbel storlek. Räkna med ca 1 tmme. Kör därefter degen 8 minuter till med ingredienserna till deg 2. Det ska bli en lätthanterlig deg. Kavla ut degen till en platta ca 30x50 cm och bred av den ihopblandade kanelfyllningen över hela kakan. Rulla ihop till en rulltårta.
Skär i bitar och ställ i formar eller på bakplåtspapper. Tryck till dem lite. Låt jäsa ca 1 timme eller till dubbel storlek. Klicka på av vaniljkrämen och toppa med frysta blåbär. Grädda i 225 grader ca 8 minuter. De ska vara nästan genomgräddade. Pensla bullarna med smör och strö socker över.
Publicerat den
18 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar