Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasfilé

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Nu hedrar jag (ja, faktiskt, så kaxig är jag!) Matklubben genom att lägga ut ett av familjens absoluta favoritrecept. Det har följt oss genom säkert 30 år sedan jag hittade det i livsmedelsaffären Bolle i Bollebygd. Visst kan det bli litet kladdigt när paneringen gärna vill fastna i stekpannan, så ha inte för stark värme och framför allt, bli inte avskräckta!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär fläskfilén i ca 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Doppa skivorna först i uppvispat ägg och sedan i ströbröd, som blandats med en del av den rivna osten. Bryn köttskivorna till vacker färg på båda sidor (det är här som paneringen vill fastna!). Skiva tomaterna.
  2. Smörj en ugnsfast form och varva tomatskivor och kött i taktegelform. Blanda grädde, chilisås och senap, häll röran i stekpannan som köttet brynts i och låt tjockna något. Häll röran över köttet och strö över resterande ost. Sätt in formen i 250° ugn 10-15 minuter.
  3. Servera med valfria tillbehör, men jag kan tipsa om att hasselbackspotatis är mycket, mycket gott till. Och glöm inte en fräsch, blandad sallad.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.