Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasfin bjudgratäng med örtkräm

 
Skriv ut

Kött, ris, sås – allt i en form.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200 grader Putsa filén fri från hinnor. Skär den i 1 cm tjocka skivor och krydda med salt och peppar. Bryn skivorna runt om i 2 msk av smöret i en stekpanna.
  2. Bryn champinjonerna i resten av smöret. Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.
  3. Färskostkräm: Mixa färskost, crème fraiche och basilika, använd gärna stavmixer. Smaka av med salt och peppar.
  4. Lägg riset i botten på en smord, ugnsfast form. Bred över färskostkrämen. Lägg filén i en rad ovanpå. Strö över de stekta champinjonerna. Värm i ugn ca 12-15 minuter tills rätten är genomvarm.
  5. Garnera med ärtskott och groddar och servera genast.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.