Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasglass

 
  • Serverar: 6-8 portioner
  • Tid: 30 minuter
Skriv ut

Det är inte svårt att göra egen glass. Och man kan smaksätta på ett spännande och personligt sätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Vispa grädden hårt. Vispa äggulor och socker vitt och pösigt. Blanda ner grädden.
  2. Hacka nötter, bär och choklad ganska grovt. Blanda ner allt i äggsmeten. Tillsätt rom.
  3. Häll smeten i en form och låt den stelna i frysen. Förvara glassen väl övertäckt tills den serveras.
  4. Före servering stjälper man upp glassen på ett plant fat och låter den stå i kylskåp eller ev rumstemperatur en stund så att den hinner mjukna lätt. Strö över hackade nötter och cocktailbär.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.