Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasgod filé på rotfruktsbädd

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Allt i en form är bekvämt när det är fest.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och skär alla rotfrukterna i tunna klyftor eller stavar. Blanda 3 dl av crème fraichen med persiljan i en stor bunke. Vänd ner rotfrukterna. Fördela blandningen i en smord, ungssäker form och tillaga Ca 15 min.
  2. Putsa fläskfilén. Salta och peppra. Hetta upp smöret i en stekpanna och bryn filén. Låt vila några minuter. Skär upp i skivor. Lägg köttet ovanpå rotfrukterna och stick hopvikta salami mellan filéskivorna.
  3. Riv osten. Ansa och finhacka paprikan. Blanda detta med resten av crème fraichen och klicka ut på filén. Gratiner mitt i ugnen på 175 grader i 15-20 min. Server gärna en grönsallad bröd och ost till

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.