En riktigt god fiskpaté, fylld med rökt lax.
Patén kan göras upp till två dagar i förväg och förvaras i kylen.
Den goda romsåsen görs strax före serveringen.
Passar på buffébordet eller som ensamrätt
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175 C°
- Lägg fisken i bitar i matberedaren med kniven monterad.
Tillsätt salt, vitpeppar, kajennpeppar, potatismjöl och ägg.
Tillsätt grädden i en jämn stråle genom matarröret.
Kör till en jämn smet som håller samman.
- Lägg bakplåtspapper i botten på en 1 1/2 liters avlång bakform. Smörj formen med smält smör.
Bred ut hälften av smeten i formen. Strö över hälften av dillen. Lägg rökt lax i en sträng i mitten på formen. Strö över resten av dillen.
- Bred resten av smeten ovanpå och släta till ytan.
Täck formen med bakplåtspapper. Fyll på med vatten i långpannan och ställ formen med patén i långpannan.
- Grädda fiskpatén i cirka 50 minuter.
Ta bort bakplåtspappret de sista 5 minuterna.
- Sås: Blanda samman lättmajonnäs och gräddfil.
Tillsätt löjrom, salt och peppar.
Smaka av såsen.
Ställ den kallt till serveringen.
Dekorera patén med kräftstjärtar, dill och rucolasallat.
- Servera patén med limeklyftor, romsås, sallad och kokt potatis.
- Lycka till! Smaklig måltid.
Publicerat den
31 augusti 2008
Liknande recept
Skriv kommentar