- Serverar: 6 portioner
- Tid: 45 minuter
Skriv ut
Passar både på buffén och som ensamrätt.
Instruktioner
- Ugn 200 gr , 225 gr
- Pannkaka:
Blanda smör, siktat mjöl och mjölk i en kastrull.
Värm upp under omrörning tills det blir som en klump och släpper kastrullens kant.
Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp.
Vispa samman i ett par minuter.
Bred smeten i en bakpappersklädd långpanna,30 gånger 40 cm.
Grädda mitt i ugnen på 200 gr ca 20 minuter.
Ta ut och vänd upp pannkakan på ett bakpapper.
Ta bort gräddningspapperet.
- Kantarellstuvning:
Ansa svampen.
Fräs den i mör i en kastrull.
Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk.
Låt stuvningen småkoka under ca 5 min, smaka av med salt och peppar.
Tillsätt persilja.
Bred ut svampstuvningen på den gräddade pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta.
Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min på 225 gr.
Placera på ett uppläggningsfat och garnera med stekta kantareller och persiljekvist.
.
Publicerat den
17 september 2016
Liknande recept
Skriv kommentar