Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasgod kantarellrulle

 
  • Serverar: 6 portioner
  • Tid: 45 minuter
Skriv ut

Passar både på buffén och som ensamrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 gr , 225 gr
  2. Pannkaka: Blanda smör, siktat mjöl och mjölk i en kastrull. Värm upp under omrörning tills det blir som en klump och släpper kastrullens kant. Ta av kastrullen från värmen och vispa ner ett ägg i taget med en elvisp. Vispa samman i ett par minuter. Bred smeten i en bakpappersklädd långpanna,30 gånger 40 cm. Grädda mitt i ugnen på 200 gr ca 20 minuter. Ta ut och vänd upp pannkakan på ett bakpapper. Ta bort gräddningspapperet.
  3. Kantarellstuvning: Ansa svampen. Fräs den i mör i en kastrull. Strö över mjöl och späd med grädde och mjölk. Låt stuvningen småkoka under ca 5 min, smaka av med salt och peppar. Tillsätt persilja. Bred ut svampstuvningen på den gräddade pannkakan och rulla samman från långsidan som en rulltårta. Strö över riven ost och gratinera mitt i ugnen ca 10 min på 225 gr. Placera på ett uppläggningsfat och garnera med stekta kantareller och persiljekvist. .

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.