Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasgod kasslerfrestelse

(2 kommentarer)  
  • Serverar: 4 portioner
  • Tid: 1 timme 30 minuter
Skriv ut

En frestelse som alla älskar och som mättar!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och strimla potatisen ganska tunt.
  2. Skölj och skär purjolöken fint.
  3. Skär kasslern i skivor och sedan i strimlor, stek dessa i stekpannan med lite grillkrydda tills all vätska försvinner och det blir en lätt stekyta på strimlorna.
  4. Smörj en ugnssäker form med lite smör och varva ner potatisstrimlor, purjolöksringar och kasslerstrimlorna i formen. Översta och understa lagret ska vara potatis. Häll på grädden och strö lite grillkrydda över. Ställ in i ugnen, 200 grader i c:a 50 minuter. Strö gärna över riven ost på gratängen någon minut innan den är klar. Låt stå några minuter före serveringen.
  5. Servera en grönsallad till!

Liknande recept

Kommentarer (2)

  • lilltimbe 9 maj 2011

    Detta måste jag prova! Men ska nog testa med skorpmjöl på istället för ost :) mvh lilltimbe

  • GueQo 25 september 2011

    Enkel och riktigt god :)

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.