Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasgod kolatårta med hallon

 
  • Serverar: 12-15 portioner
Skriv ut

Här är festtårtan som ingen kan motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 200 grader
  2. Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sedan de malda nötterna. Blada mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten växelvis med mjölken. Bred ut smeten i en bakpapperklädd långpanna, 26x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den svalna.
  3. Kolakräm: Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Sjud såsen under ständig omrörning på medelstark värme till en tjock kolasås. Koktiden beror på kastrullens storlek och material, men räkna med 35-40 minuter. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret och smöret i klickar. Låt krämen svalna nästan helt.
  4. Dela botten på mitten. Bred hälften av kolakrämen över den ena bottnen. Vispa grädden till ett fast skum och bred knappt hälften ovanpå kolakrämen. Fördela hälften av hallonen över grädden. Lägg den andra bottnen. Bred på nästan alla resterande kolakräm, spara lite för dekorationen. Bred och spritsa resten av grädden över och runt tårtan. Ringla över den sparade kolakrämen och garnera med hallon och nötter.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.