Här är festtårtan som ingen kan motstå.
Instruktioner
- Ugn 200 grader
- Rör smör och socker poröst. Tillsätt äggen ett i taget och sedan de malda nötterna. Blada mjöl, bakpulver och vaniljsocker. Rör ner blandningen i smeten växelvis med mjölken.
Bred ut smeten i en bakpapperklädd långpanna, 26x40 cm. Grädda i nedre delen av ugnen ca 15 minuter. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper och låt den svalna.
- Kolakräm: Blanda grädde, socker och sirap i en tjockbottnad kastrull. Sjud såsen under ständig omrörning på medelstark värme till en tjock kolasås. Koktiden beror på kastrullens storlek och material, men räkna med 35-40 minuter. Dra kastrullen från värmen och vispa ner vaniljsockret och smöret i klickar. Låt krämen svalna nästan helt.
- Dela botten på mitten. Bred hälften av kolakrämen över den ena bottnen. Vispa grädden till ett fast skum och bred knappt hälften ovanpå kolakrämen. Fördela hälften av hallonen över grädden. Lägg den andra bottnen. Bred på nästan alla resterande kolakräm, spara lite för dekorationen. Bred och spritsa resten av grädden över och runt tårtan. Ringla över den sparade kolakrämen och garnera med hallon och nötter.
Publicerat den
26 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar