Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Den styckade kycklingen är idealisk att använda i grytor. Vinet vid efterstekningen ger delikat smak på köttet och så blir skyn eller såsen så underbart god.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Dela kycklingbrösten i mindre bitar och bryn dem runtom i väl upphettat matfett med ett kryddmått paprika.
  2. Salta och duscha lite svartpeppar på kycklingen. Strö över finhackad lök och låt den eftersteka med vin och soja tills den är alldeles mör.
  3. Värm majsen. Ansa och skär paprikan i stora bitar och ånga den mjuk med lite matfett och lite salt. Fräs upp champinjonerna snabbt och i varm stekpanna med sparsamt med fett. Salta dem lätt och droppa på lite citron.
  4. Lägg upp alla ingredienserna varvtals i en varm serveringsgryta. Vispa ur skyn med grädde, smaka av den och häll den över grytan.
  5. Servera med ris eller kokt potatis.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.