Den styckade kycklingen är idealisk att använda i grytor. Vinet vid efterstekningen ger delikat smak på köttet och så blir skyn eller såsen så underbart god.
Instruktioner
- Dela kycklingbrösten i mindre bitar och bryn dem runtom i väl upphettat matfett med ett kryddmått paprika.
- Salta och duscha lite svartpeppar på kycklingen. Strö över finhackad lök och låt den eftersteka med vin och soja tills den är alldeles mör.
- Värm majsen. Ansa och skär paprikan i stora bitar och ånga den mjuk med lite matfett och lite salt. Fräs upp champinjonerna snabbt och i varm stekpanna med sparsamt med fett. Salta dem lätt och droppa på lite citron.
- Lägg upp alla ingredienserna varvtals i en varm serveringsgryta. Vispa ur skyn med grädde, smaka av den och häll den över grytan.
- Servera med ris eller kokt potatis.
Publicerat den
8 februari 2008
Liknande recept
Skriv kommentar