Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaskaka

(3 kommentarer)  
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 50 minuter
Skriv ut

En god kaka till kaffet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blanda mjöl, bakpulver och socker i en skål. Tillsätt margarinet och fördela det till en grynig massa. Tillsätt mjölk och ägg. Arbeta ihop till en deg. Dela degen i 2 delar.
  2. Rör samman fyllningen.
  3. Lägg ena deghalvan i en smord och bröad form, ca 2 liter. Bred på fyllningen och lägg på resten av degen. Pensla med ägg och strö på pärlsocker.
  4. Grädda i 200 grader i ca 30 minuter.
  5. Låt kakan vila en stund i formen innan den stjälps upp.

Liknande recept

Kommentarer (3)

  • monkan1 1 juli 2008

    Hej idag har jag bakat denna kaka och den var toppengod!Inte svår att göra heller. Tack !

  • PethraD 2 augusti 2009

    Åh, vilken god kaka! Med ett glas kall mjölk till är njutningen fullkomlig!

  • Claristar 22 maj 2010

    Nu har jag testat denna kaka. Tycker att den smakar lite för mycket scones i degen. Annars var den hyfsat god. Inget man säger WOW om. Får en 3 i betyg av mig.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.