Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaskringlor

 
  • Serverar: 20-25 portioner
Skriv ut

Möra och sköra kringlor är en verklig finess för kaffebordet. Visst är det lite besvärligt att baka dem men desto mer njuter man av härligheten när de är färdiga.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Rör matfettet vitt och poröst.
  3. Tillsätt grädde och mjöl och arbeta ihop degen. Låt den vila i kylskåp 15-20 minuter.
  4. Rulla ut degen till 20-25 längder, ca 20 cm långa. Forma till kringlor och lägg dem på smord plåt.
  5. Pensla med vatten och grädda kringlorna guldgula. Lossa de färdiggräddade kakorna försiktigt från påten och låt dem kallna.
  6. Glasera de kalla kringlorna med siktat florsocker utrört med apelsinsaft och med ett par droppar olja i.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.