Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalaskyckling med krisp

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

En god och fin bjudrätt.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 225 grader. Skär ett djupt snitt längs med filéernas långsida. Kärna ur och skala mangon, skär den i mindre bitar. Tryck in en bit gorgonzola och några bitar mango i fickorna på filéerna. Salta och peppra runtom. Lägg filéerna på en plåt med bakpapper eller i en ugnssäker form. Krossa cornflakes i en mortel och blanda med osten. Tryck på blandningen ovanpå filéerna som ett täcke. Stek i mitten av ugnen i ca 30 minuter. Täck ev med aluminiumfolie så att det inte bränns.
  2. Sås: Hacka resterande av mangon. Hacka chilipepparen fint. Fräs chili och mango i matfettet, ta från värmen och strö över maizena. Tillsätt vatten, buljongtärning, grädde, mango chutney och limeskal. Låt såsen koka samman under omrörning 5-10 minuter. Mixa såsen med en handmixer, smaka av med salt och peppar. Servera med kokt potatis eller klyftpotatis och grönsaker.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.