Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalasrätt på filé och färs

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Fläskfilé, blandfärs, prinskorvar, svamp och grönsaker gratineras i ugnen. Jättegott!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär filéerna i 1½ cm tjocka skivor, krydda dem med curry och paprikapulver. Bryn dem hastigt i matfett i stekpanna. Lägg över dem i ugnssäker form.
  2. Krydda färsen med salt och peppar och forma små köttbular av dem. Bryn dem i lite matfett, lägg över dem i formen.
  3. Skala löken, putsa svampen. Bryn korv, lök och svamp i resten av matfettet i pannan. Häll blandningen i formen.
  4. Ansa paprikorna, skär dem i ringar och tomaterna i klyftor. Lägg dessa över rätten. Salta, täck med aluminiumfolie. Sätt in i ugnen 200 grader, ca 30 minuter.
  5. Riv lök och äpple, fräs upp med curry i matfett. Dofta över med mjöl och späd med tomatjuice och buljong. Smaka av med kryddorna, låt såsen småputtra 5 minuter.
  6. Servera med ris.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.