Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta

 
  • Serverar: 12 portioner
Skriv ut

En god tårta för alla tillfällen

Ingredienser

Instruktioner

Blanda smör och socker. Tillsätt en äggula i taget. (spara äggvitan). Blanda mjöl och bakpulver och rör ner det i smeten. Tillsätt sist mjölken. Täck en långpanna med smort smörgåspapper. Bred ut smeten. Vispa vitorna till ett hårt skum. Vänd ner sockret och vispa ytterligare ett par minuter. Bred marängen ovanpå sockerkakssmeten. Strö på mandeln och grädda i nedre delen av ugnen 25 minuter i 175 grader. Låt kakan kallna innan den flyttas. Dela den på mitten. Fyll den med vispad grädde och röda bär eller valfri fyllning.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.