Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta

 
  • Serverar: 10-12 portioner
Skriv ut

Kombinationen av mandel, bär och choklad är helt enkelt omöjlig att motstå.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn: 200° Mal sötmandel och bittermandel. Blanda samman mandeln med vetemjöl, potatismjöl och bakpulver.
  2. Vispa ägg och socker ljust och pösigt. Rör ner mandelblandningen i smeten.
  3. Häll smeten i en smord och bröad form, ca 26 cm i diameter. Grädda kakan i nedre delen av ugnen ca 20-25 minuter eller tills kakan fått fin färg och känns torr.
  4. Låt kakan vila några minuter i sin form, stjälp upp och låt kallna. Dela den kalla kakan i tre bottnar.
  5. Vispa grädden till skum. Bred hälften av grädden på den första av bottnarna och täck med ananaskross. Lägg på den andra tårtbotten. Täck med resterande grädde. Mosa de tinade bären och söta dem eventuellt med lite florsocker. Fördela bärmoset över grädden. Täck med den sista av bottnarna.
  6. Vispa grädden och bred den över och runtom tårtan. Spritsa ett mönster och sikta över lite kakao. Garnera med choklad och tinade hallon. Tryck fast cho-kladströssel runt kanten.Kakan går att frysa.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.