Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalastårta med frukt och bär

 
  • Serverar: 8-10 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Lättbakad och god tårta

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Grovriv mandelmassan. Vispa det rivna med smöret till en slät smet. Blanda ner ett ägg i taget under vispning. Rör ner vetemjölet.
  3. Häll smeten i en smord, bröad form ca 23 cm i diameter. Grädda i ugnen ca 30 minuter.
  4. Ta ut den och låt svalna. Lägg ut bottnen på ett tårtfat. Bred lemon curd över bottnen. Vispa grädden och bred ut den ovanpå.
  5. Vid servering Toppa tårtan med bär och frukt. Garnera med siktat florsocker, hyvlad mörk choklad och gärna lite citronmeliss.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.