Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kåldolmar med lammkött

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4-5 portioner
  • Tid: 1 timme
Skriv ut

Gjorde denna rätt till några kompisar, har aldrig sett dom äta så mycket

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ur roten på kålet och lägg den i kokande vatten.
  2. Koka bladen mjuka och plocka bort allteftersom de lossnar. Låt inte koka för länge så de blir mjuka. Se till att få 8-10 blad.
  3. Skär köttet i små bitar.
  4. Koka 1 dl av riset och låt det svalna.
  5. Blanda kött med ris. Krydda.
  6. Lägg ut bladen och fördela köttet jämnt. Vik in kanterna och rulla till en dolme, fäst med en tandpetare. Bryn i smör på båda sidor.
  7. Lägg dem med skarven ner i en smörad ugnsform. Stek i ugnen 225 grader ca 25 min. Ös då och då.
  8. Såsen: Bryn 2 msk smör rör i mjölet, späd med grädde och mjölk, häll i soya efter smak, krydda med peppar.
  9. Lägg i kåldolmarna i såsen och låt sjuda någon minut.
  10. Servera med ris och lingonsylt. Man kan även ha kokt potatis till.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • popik 18 februari 2009

    Detta var en rolig variant på kåldolmar och annorlunda.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.