Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kåldomar med klassiska tillbehör av Mannerström

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Savoykål istället för den vanliga vitkålen gör mycket i smakskillnad. Med andra ord, prova detta även om inte vitkål är din favorit.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär ut stocken ur kålhuvudet och förväll i lättsaltat vatten i cirka 15 minuter. Ta upp och lossa de fina bladen. Hacka resten fint. Sätt ugnen på 200 grader. Fräs lök och kålhacket gyllenbrunt. Vispa ur fettet med 6 dl vatten och spara. Blanda mjölk, ströbröd, potatis med lök - och kålblandningen. Låt svälla i 10 minuter. Blanda sedan med färs, ägg, soya, sirap och fond. Salta och peppra. Provstek en liten bit för den rätta kryddningen. Dela upp smeten jämnt på kålbladen, rulla dem täta och lägg trångt i en smord ugnsform. Pensla med smör och strö över farinsocker och en nypa flingsalt.
  2. Grädda mitt i ugnen i cirka 30 minuter tills de fått fin färg runtom. Tillsätt därefter skysåsen och kryddorna. Sänk värmen till 150 grader och tillaga i ytterligare 30 - 40 minuter. Ös ofta med skyn.
  3. Till servering:
  4. Kokt potatis Rårörda lingon Gräddsås gjord på skyn Pressgurka

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.