Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalendertryfflar

(1 kommentar)  
Skriv ut

Tänk dig en adventskalender som man kan mumsa i sig bit för bit varje dag fram till julafton. Inte så dumt va?

Ingredienser

Instruktioner

  1. Bryt eller hacka chokladen i bitar.
  2. Koka upp smör, muscovadoråsocker och grädde. Blanda i valfri smaksättning och chokladbitarna och rör tills det är en jämn smet. Bre ut tryffeln i en folieform.
  3. Ställ i kylskåp till nästa dag så att tryffeln stelnat helt. Ta ut bitar med mått eller skär ut bitar eller rulla kulor. Ställ i frysen. Smält chokladen över vattenbad. Doppa bitarna i chokladen och ställ på ett fat som sätts i kylen.
  4. Adventskalender 24 numrerade tryffelbitar: Gör ett par olika smaker på tryffel. Lägg tryffeln i formar och ta ut bitar med mått eller skär ut fyrkanter eller rulla kulor. Doppa bitarna i smält choklad och spritsa siffror på bitarna med kristyr. Eller så lägg tryffeln i 24 små askar som numreras från 1-24 så blir det en liten julklapp om dagen.

Kommentarer (1)

  • emseli 19 november 2011

    detta skulle jag vilja testa. låter jättemysigt!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.