Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kålkalops

 
  • Serverar: 4-5 portioner
Skriv ut

Enligt min gamla kokbok är detta en av Dalslands landskapsrätter

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skär köttet i tumstjocka kuber. Salta och peppra dem och bryn dem hårt i smöret tillsammans med den lika grovt skurna vitkålen.
  2. Slå över vatten eller buljong. Sätt till kryddpeppar, lagerblad, sirap och hälften av ättikan.
  3. Koka köttet färdigt (känn med sticka) och red av kalopsen med mjölet utrört i 1 kkp vatten.
  4. Låt kalopsen koka i ytterligare 10 minuter och avsmaka sedan med salt, peppar och ev mer ättika.
  5. Servera med kokt potatis.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.