Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

  • Serverar: 8-10 portioner
Skriv ut

Perfekt bjudmat vid annandag jul

Ingredienser

Instruktioner

  1. Blöt det smulade brödet med buljongen Strimla bacon fint. Hacka löken och bryn i panna lök och bacon. Tärna äpple och katrinplommon. Blanda allt med brödet. Vispa ägget och tillsätt i blandningen Salt peppar och timjan
  2. Fyll kalkonen med röran Täck bröst med baconskivor Bind upp lår och vingar Sy igen baken Pensla med smält smör Salta och peppra Sätt in kalkonen i ugnen på en gallerförsedd plåt 150 grader Vänd kalkonen i ugnen efter 45 minuter Vänd 3 gånger till alla sidor
  3. Bröstköttet ska ha 68 grader Lår 80 grader
  4. Såsen: Ta tillvara på skyn, späd med grädde till önskad såsmängd, 2½ dl portvin red av såsen salta och peppra Kokta morotsstavar och potatis till.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.