Mager kalkonfilé med krämig dragonsås serveras i portionsformar och får en läcker parmesantopping.
Instruktioner
- Koka upp buljongen i en stor kastrull och lägg i kalkonköttet. Stäng av värmen, lägg på locket och låt köttet dra i 10 minuter tills vitt och kokt. Låt rinna av väl och ställ åt sidan.
- Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad gryta och fräs löken 2 minuter tills den är mjuk. Strö över mjölet och vispa samman med smöret till en slät pasta, bryn några sekunder. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Fortsätt till en slät sås, öka värmen och koka upp under vispning.
- Låt sjuda svagt ca 5 minuter. Rör ner osten, senapen och hälften av parmesanosten. Låt osten smälta. Blanda ner kalkon och dragon. Smaka av med vitpeppar.
- Portionera upp kalkonen och såsen i fyra ugnsfasta portionsformar, eller i en gratängform. Blanda ströbröd och resten av parmesanosten och strö över portionerna. Gratinera i ugnen 5-15 minuter tills ytan är gyllene.
Publicerat den
16 augusti 2011
Liknande recept
Skriv kommentar