Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon i dragonsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Mager kalkonfilé med krämig dragonsås serveras i portionsformar och får en läcker parmesantopping.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Koka upp buljongen i en stor kastrull och lägg i kalkonköttet. Stäng av värmen, lägg på locket och låt köttet dra i 10 minuter tills vitt och kokt. Låt rinna av väl och ställ åt sidan.
  2. Sätt ugnen på 220 grader. Hetta upp margarinet i en tjockbottnad gryta och fräs löken 2 minuter tills den är mjuk. Strö över mjölet och vispa samman med smöret till en slät pasta, bryn några sekunder. Sänk värmen och vispa ner mjölken lite i taget. Fortsätt till en slät sås, öka värmen och koka upp under vispning.
  3. Låt sjuda svagt ca 5 minuter. Rör ner osten, senapen och hälften av parmesanosten. Låt osten smälta. Blanda ner kalkon och dragon. Smaka av med vitpeppar.
  4. Portionera upp kalkonen och såsen i fyra ugnsfasta portionsformar, eller i en gratängform. Blanda ströbröd och resten av parmesanosten och strö över portionerna. Gratinera i ugnen 5-15 minuter tills ytan är gyllene.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.