Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med apelsingremolata

 
  • Serverar: 4-8 portioner
Skriv ut

Gremolata använder italienarna ofta, till både fisk och kött. Här är en annorlunda variant med apelsinskal Passar bra på buffébordet

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150°
  2. Bryn kalkonfiléerna på båda sidor i smör i en stekpanna.
  3. Gnid sedan in dem med citronsaft och lägg dem på en ugnsfast form.
  4. Täck formen med folie.
  5. Ställ formen i ugnen och låt filéerna eftersteka i ca 30 minuter.
  6. Skiva filéerna och servera dem varma eller kalla toppade med gremolata.
  7. Gremolata: Tvätta citrusfrukterna och riv skalen fint. Pressa vitlöksklyftorna.
  8. Rör ner de rivna citrusskalen, vitlöken och persiljan i olivoljan.
  9. Salta och peppra efter smak.
  10. Lycka till! Smaklig måltid

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.