Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon med cumberlandsås

 
  • Serverar: 6 portioner
Skriv ut

Kalkonbröstet glaseras med den söta och kryddiga såsen och ugnssteks tills perfekt och mört.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta ut kalkonbröstet ur kylen 30 minuter före tillagning och lägg det på en plåt. Gnid in kalkonbröstet med margarin. Sätt ugnen på 220 grader.
  2. Smält vinbärsgelén i en liten kastrull och blanda ner skal och saft av citron och apelsin, senapspulver, ingefära och kajennpeppar. Koka upp och tillsätt sherry och konjak. Koka upp och ta av från värmen.
  3. Häll upp en fjärdedel av såsen i en skål och pensla kalkonbröstet. Ugnsstek cirka tio minuter tills gyllene.
  4. Sänk värmen till 175 grader. Stek ytterligare 40-50 minuter, pensla under tiden ytterligare en gång med såsen i skålen.
  5. Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, täck med aluminiumfolie och låt vila 20 minuter. Hetta upp resten av såsen. Skär kalkonbröstet i skivor och ringla över såsen, servera varmt.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.