Kalkonbröstet glaseras med den söta och kryddiga såsen och ugnssteks tills perfekt och mört.
Instruktioner
- Ta ut kalkonbröstet ur kylen 30 minuter före tillagning och lägg det på en plåt. Gnid in kalkonbröstet med margarin. Sätt ugnen på 220 grader.
- Smält vinbärsgelén i en liten kastrull och blanda ner skal och saft av citron och apelsin, senapspulver, ingefära och kajennpeppar. Koka upp och tillsätt sherry och konjak. Koka upp och ta av från värmen.
- Häll upp en fjärdedel av såsen i en skål och pensla kalkonbröstet. Ugnsstek cirka tio minuter tills gyllene.
- Sänk värmen till 175 grader. Stek ytterligare 40-50 minuter, pensla under tiden ytterligare en gång med såsen i skålen.
- Ta ut kalkonbröstet ur ugnen, täck med aluminiumfolie och låt vila 20 minuter. Hetta upp resten av såsen. Skär kalkonbröstet i skivor och ringla över såsen, servera varmt.
Publicerat den
15 december 2011
Liknande recept
Skriv kommentar