Kalkon, getost, sparris och äpplen är goda ingredienser i det skånska skafferiet som här har samsats i en krämig och smakrik lasagne.
Instruktioner
- Sätt ugnen på 225 grader.
- Skala och finhacka lök och vitlök, skär kalkonen i cm stora bitar.
Fräs löken i 1 msk smör ca 2 mintuer, lägg i kalkonen och låt den fräsa tills den fått lite färg. Tillsätt tomatkross, vispgrädde, buljongtärning, tomatpuré samt timjan, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen småkoka på svag värme ca 20 minuter.
- Getostsås:
Smält 1 msk smör i en kastrull, vispa ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter.
Skär bort det yttersta kanten av getosten. Tillsätt den, delad i bitar, 2½ krm salt, 1 krm peppar och muskotnöt.
Låt såsen sjuda under omrörning tills osten smält, 2-3 mintuer.
- Dela, kärna ur och finhacka äpplena.
Smörj en ugnssäker form.
Varva ostsås, kalkonsås, lasagneplattor och äpplen. Börja och sluta med ostsås.
Strö över osten och gratinera i ugn ca 25 minuter, tills lasagnen är mjuk och har fått fin färg.
- Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, skär i sneda bitar och lägg på lasagnen när ca 5 minuter återstår.
- Servera med salladen.
Publicerat den
19 mars 2010
Liknande recept
Skriv kommentar