Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkon- och äppellasagne

 
  • Serverar: 4-6 portioner
Skriv ut

Kalkon, getost, sparris och äpplen är goda ingredienser i det skånska skafferiet som här har samsats i en krämig och smakrik lasagne.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala och finhacka lök och vitlök, skär kalkonen i cm stora bitar. Fräs löken i 1 msk smör ca 2 mintuer, lägg i kalkonen och låt den fräsa tills den fått lite färg. Tillsätt tomatkross, vispgrädde, buljongtärning, tomatpuré samt timjan, ½ tsk salt och 2 krm peppar. Låt såsen småkoka på svag värme ca 20 minuter.
  3. Getostsås: Smält 1 msk smör i en kastrull, vispa ner mjölet och tillsätt mjölken lite i taget. Låt såsen koka upp under omrörning och koka ca 5 minuter. Skär bort det yttersta kanten av getosten. Tillsätt den, delad i bitar, 2½ krm salt, 1 krm peppar och muskotnöt. Låt såsen sjuda under omrörning tills osten smält, 2-3 mintuer.
  4. Dela, kärna ur och finhacka äpplena. Smörj en ugnssäker form. Varva ostsås, kalkonsås, lasagneplattor och äpplen. Börja och sluta med ostsås. Strö över osten och gratinera i ugn ca 25 minuter, tills lasagnen är mjuk och har fått fin färg.
  5. Koka sparrisen mjuk i lättsaltat vatten, skär i sneda bitar och lägg på lasagnen när ca 5 minuter återstår.
  6. Servera med salladen.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.