Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonbröst med rabarberchutney och pinje-ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Prova Cane syrup i marinader, till grillningar eller i sommarsalladen med färska rotfrukter och grönsaker. Ett bra tips att sätta piff på sommartallriken!

Ingredienser

Instruktioner

  1. Chutney: Skölj rabarberna och skär dem i 2-3 cm långa bitar. Skala, kärna ur och tärna äpplet. Skölj, kärna ur och tärna chilifrukten fint. Skala och tärna löken. Hetta upp oljan i en gryta och fräs löken. Tillsätt övriga ingredienser och sjud i 5 minuter.
  2. Skölj kalkonbröstet i vatten. Torka torrt med hushållspapper. Hetta upp matfett i en stekpanna och bryn köttet runt om. Salta och peppra. Lägg i en ugnsfast form och stek färdigt i 125° varm ugn i ca 30 minuter.
  3. Riset: Koka riset enligt anvisningarna på förpackningen.
  4. Rosta pinjenötternai torr stekpanna.
  5. Blanda pinjenötterna och den rivna moroten i riset.
  6. Servera genast riset tillsammans med köttet och chutneyn.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.