Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfärsbullar i röd curry och kokossås med ris

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Det milda kalkonköttet får mustig smak när det kokas i denna ljuvliga kokossås. Hittar du inte kalkonfärs så går det lika bra med kycklingfärs.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Skala och finhacka löken. Skala bort det yttre bladet från citrongräset och skär bort topparna. Banka på citrongräset med baksidan av en kastrull eller liknande och finstrimla det sedan. Fräs lök och citrongräs i 1 msk olja i medelvarm panna ca 2 minuter. Tillsätt currypastan och låt fräsa ca 1 minut. Låt svalna något.
  2. Lägg färsen i en bunke. Tillsätt hälften av lökblandningen, äggula, ströbröd och 1 tsk salt. Skölj limen noga i ljummet vatten. Riv skalet och blanda ner i färsen. Pressa ut 1 ½ msk saft som sparas till grönsakerna. Forma färsen till köttbullar. Lägg dem på ett oljat fat.
  3. Koka riset enligt anvisning på förpackningen.
  4. Fräs den resterande löken med socker i ½ msk olja i en medelvarm traktörpanna ca 2 minuter. Vispa i kokosmjölk och soja. Lägg köttbullarna i såsen. Låt sjuda under lock i 10-12 minuter.
  5. Kärna ur och strimla paprikan. Stek paprika och sockerärter i en het stekpanna i ½ msk olja i ca 2 minuter. Häll limesaften över grönsakerna. Vänd ner grönsaker och böngroddar i pannan med köttbullar och sås.
  6. Servera bullarna med sås, ris och resterande lime skuren i klyftor.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.