Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfilé à la Nettan

(1 kommentar)  
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Kalkonfilén kan serveras både varm och kall Passar på buffébordet Servera gärna klyftpotatis och ädelostsås till

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ugn 150°
  2. Putsa filén. Krydda den med salt, peppar, curry och paprika. Stek den runt om i en stekpanna så den får fin färg.
  3. Flytta över filéerna till en ugnssäker form. Sätt in en köttermometer i den tjockaste delen. Täck med folie.
  4. Stek färdigt i ugn tills ca 70°. Låt den vila en stund i formen.
  5. Skär köttet på snedden. Servera gärna klyftpotatis, ädelostsås och morötter till.
  6. Lycka till! Smaklig måltid.

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Fidelis_ad_urnam 22 april 2012

    Gud vad god min kalkonfilé blev! Kryddningen är helt i vår smak, älskar curry och lite styrka, och köttet blev riktigt mört. Full pott!

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.