Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfilé med fänkålsgratäng

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Saftig kalkon med en lite lättare gratäng.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 150 grader.
  2. Bryn kalkonfilén i en stekpanna med 1/3 av smöret. Krydda den med salt och peppar. Lägg den i en ugnssäker form och sätt in den i ugnen. Stek tills innertemperaturen är 70 grader.
  3. Skölj och ansa fänkålen. Dela dem i klyftor på längden. Koka upp vatten och salt. Förväll fänkålen ca 10 minuter. Ta upp fänkålen och låt vattnet rinna av. (spara vattnet till såsen ) Lägg fänkålen i en ugnssäker form.
  4. Smält resten av smöret i en kastrull. Strö över vetemjöl och rör om. Tillsätt det sparade vattnet, matlagningsgrädde och buljongtärning. Koka såsen under omrörning 3-5 minuter. Tillsätt osten och låt den smälta ner. Rör ner paprikapulver och smaka av med salt och peppar.
  5. Öka temperaturen på ugnen till 225 grader.
  6. Häll såsen över fänkålen och sätt in formen mitt i ugnen. Gratinera ca 15 minuter eller tills gratängen fått lite färg.
  7. Skär upp kalkonen i skivor och servera med ev kokt potatis och fänkålsgratäng.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.