Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfilé med vinbärssås

(1 kommentar)  
  • Serverar: 3-4 portioner
Skriv ut

Nyttigt och gott. Går att ersätta kalkonfilén med kycklingfilé.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Salta och peppra filéerna och lägg i en smord form. In i ugn 200 grader ca 20 min.
  2. Sås: Finhacka löken och fräs den i smör. Tillsätt vin, buljong och tomatpuré. Koka ca 5min och sila bort löken. Red såsen och koka ca 2 min. Krydda med pressad vitlök, gelé, salt och peppar.
  3. Låt sedan filéerna svalna lite och bred över glazen. Sätt in dem i ugnen igen under folie ca 20min.
  4. Servera med klyftpotatis och sallad!

Liknande recept

Kommentarer (1)

  • Legoli 17 augusti 2010

    Helt underbart recept, speciellt såsen.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.