Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonfrikadeller

 
  • Serverar: 20 portioner
Skriv ut

Kalkon istället för köttfärs blir en ny variant av traditionella frikadeller. Servera dessa på julbordet.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 200 grader.
  2. Skär kalkonbrösten i mindre bitar och mixa till en färs. Blanda med potatismjöl och fond. Rör ner löken i färsen och krydda. Forma till runda frikadeller.
  3. Lägg dem på en bakpappersklädd plåt och pensla med olja. Ugnsbaka i 20 minuter tills frikadellerna är genomstekta. Skaka på plåten då och då så att de får fin färg på alla sidor.

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.