405 kalorier per portion.
Det här receptet går bra att variera flera sorters kött, även grönsaker.
Omeletten serveras med en lättsockrad lingonsås.
Instruktioner
- Börja med såsen, den behöver svalna och tjockna före servering. Lägg lingon, socker, apelsinskal och saft i en kastrull, tillsätt ½ dl vatten och koka upp.Koka kraftigt i 2 minuter, och sjud sedan i 5 minuter. Låt såsen svalna.
- Hacka löken och kärna ur och hacka paprikan.
Tärna kalkonköttet. Hacka oliverna.
- Värm en stor stekpanna med olja. Fräs lök och paprika i 5 minuter tills hacket mjuknat. Tillsätt kalkonkött, salta och peppra, stek ytterligare 5 minuter.
- Blanda ägg och mjölk och häll det i pannan.
Rör ner oliverna och och stek i 5 minuter på svagast värme.
- Strö över parmesanosten över omeletten och låt den smälta. Lossa kanterna med en smal stekspade, lägg ett fat över pannan, vänd alltsammans upp och ned och skaka pannan lite lätt så att omeletten lossnar.
- Servera med lingonsåsen och njut.
Publicerat den
2 mars 2009
Liknande recept
Skriv kommentar