Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

kalkonsås

 
  • Serverar: 8 portioner
Skriv ut

till kalkonen

Ingredienser

Instruktioner

Vispa ur skyn ur pannan med lite varmt vatten och öka ut den med buljong tills det blir ca 6 dl. Häll upp i kastrull. Rör ihop en kula av mjölet och smöret och lägg i den i skyn/buljongen. Låt den smälta på måttlig värme under omrörning. Häll i grädden och sjud några minuter. Smaka av med salt, peppar och sherry/madeira eller pressad citron. Ev några droppar soja för att förhöja sältan.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.