Vi använder cookies för att ge dig en bättre upplevelse. Om cookies på Matklubben.    Jag förstår

Kalkonschnitzel med tomatsås

 
  • Serverar: 4 portioner
Skriv ut

Gott.

Ingredienser

Instruktioner

  1. Ta fram 3 tallrikar. Blanda mjölet med salt och peppar på en tallrik. Vispa ägget med vattnet på den andra tallriken. Lägg ströbrödet på den tredje.
  2. Doppa kalkonskivorna först i mjölblandningen, sedan i ägget och sist i ströbrödet.
  3. Tomatsås: Skala och hacka löken och fräs den kort i oljan i en kastrull. Tillsätt tomatkross, apelsinjuice och vinäger. Låt koka upp och sjuda ca 10 minuter till en ganska tjock konsistens. Smaka av med socker, salt och peppar.
  4. Stek schnitzlarna. hetta upp smör och olja i en stekpanna och stek ett par åt gången. Stek på medelvärme och beräkna 2-3 minuter per sida.
  5. Servera de nystekta schnizlarna med såsen och tex klyftpotatis och sallad till. Dekorera med persiljekvist.

Liknande recept

Skriv kommentar


Lägg till recept

Vill du lägga in recept rekommenderar vi att du gör det på vår systersajt myTaste.se.

Vill du fortsätta göra det direkt på Matklubben hänvisar vi till gamla versionen av Matklubben som du hittar här.